Süre: 50 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1075 (porsiyon: 268)
Kap: 18 cm çapında tencere
Malzemeler
- 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 tane orta boy soğan
- 1 tane büyük kereviz
- 1 tane havuç
- 1 küçük patates
- 1 su bardağı bezelye
- 3-4 çiçek brokoli
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2/3 su bardağı su
Tarif
Soğanları soy, yıka, minik minik doğra. Havucu kazı, patatesi soy, yıka. İkisini de tavla zarından biraz büyük doğra. Tencereye yağı koy kızdır. Soğanları içine at. Rengi dönene kadar, 2-3 dakika kavur. Havuç, patates ve bezelyeyi ekle, 2-3 dakika kavur. Suyu koy. Kaynadıktan sonra altını kıs, 7-8 dakika kadar pişir. Brokoliyi çiçeklerine ayır, yıka. Kerevizi patates gibi soy, yıka , kuşbaşı doğra. Hiç bekletmeden ikisini de tencereye at. Limon suyu, tuz ve şekeri koy. Sebzeler yumuşayana kadar, yaklaşık, 12-15 dakika daha pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder