Yoğurtlu Közlenmiş Patlıcan

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 570 (porsiyon: 142)
Kap: Salata tabağı

Malzemeler

  • 4 tane orta boy patlıcan
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3-4 diş sarmısak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kase yoğurt

Tarif

Patlıcanları bir kaç yerinden hafifçe del. Fırında yapılacaksa, fırın tepsisine, ızgarada yapılacaksa ızgaraya koy. Fırını 200*C ye ayarla, tepsiyi fırına koy. Fazla yakmadan, yaklaşık 25-30 dakika kadar közle. Çıkar, soğuk suyun altında el yakmayacak duruma gelene kadar tut. Elle kabuklarını soy. Kesme tahtasında minik minik doğra. Tabağa al, iyice soğusun. Sarmısağı soy, yıka, rendele. Yoğurdun içine koy. tuz ekle. Patlıcanların üzerine dök, karıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder