Süre: 20 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 1135 (porsiyon: 378)
Kap: 20 cm çapında sığ tencere
Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı sıcak su
Tarif
Tencereye yağı koy, kızdır. ( Bulguru yıkamaya gerek yok ). Bulguru içine at. Şeffaflaşana kadar, 2-3 dakika kavur. Tereyağını ekle, erisin.Suyu ve tuzu koy. Kaynadıktan sonra, ocağı iyice kıs. 15 dakika tencerenin kapağını açmadan pişir. Ocağı kapat. Pilavı bir kez karıştır. Üzerine kağıt havlu ört. ( Kapaktaki su pilavın üstüne dökülüp, yumuşamasın diye ). Kapağı kapat. Ocağı kapat.10-15 dakika demlensin. Servis yapılmadan önce tekrar karıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder