Karnabahar Salatası 2

Süre: 25 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 625 (porsiyon: 156)
Kap: 20 cm çapında tencere, buharda haşlama kabı ve salata tabağı

Malzemeler

  • 1 tane küçük karnabahar
  • 2 tane orta boy havuç
  • 2 tane kırmızı biber
  • 6-7 dal dereotu veya maydanoz
  • 2-3 diş sarmısak
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Tarif

Karnabaharın koçanını kes at. Küçük küçük çiçeklerine ayır. Havucu kazı, rendele. Kırmızı biberin çekirdek kısmını at. Minik minik doğra. Tencereye 1,5-2 cm kadar su doldur. Buharda haşlama kabını içine yerleştir.  Karnabahar, havuç ve biberleri içine koy. Kaynadıktan sonra ocağı kıs. Hafif diri kalacak şekilde 10-12 dakika kadar haşla. Servis tabağına al. Hafif soğuyunca üzerine kıyılmış maydanoz serp. Sarmısağı soy, yıka, rendele. Nar ekşisi, yağ ve tuzla birlikte üzerine dök, zedelemeden karıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder