Süre: 25 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 625 (porsiyon: 156)
Kap: 20 cm çapında tencere, buharda haşlama kabı ve salata tabağı
Malzemeler
- 1 tane küçük karnabahar
- 2 tane orta boy havuç
- 2 tane kırmızı biber
- 6-7 dal dereotu veya maydanoz
- 2-3 diş sarmısak
- 1 limonun suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tarif
Karnabaharın koçanını kes at. Küçük küçük çiçeklerine ayır. Havucu kazı, rendele. Kırmızı biberin çekirdek kısmını at. Minik minik doğra. Tencereye 1,5-2 cm kadar su doldur. Buharda haşlama kabını içine yerleştir. Karnabahar, havuç ve biberleri içine koy. Kaynadıktan sonra ocağı kıs. Hafif diri kalacak şekilde 10-12 dakika kadar haşla. Servis tabağına al. Hafif soğuyunca üzerine kıyılmış maydanoz serp. Sarmısağı soy, yıka, rendele. Nar ekşisi, yağ ve tuzla birlikte üzerine dök, zedelemeden karıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder