Mantar Molması

Süre: 50 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 765 (porsiyon: 191)
Kap: Mangal veya fırın ızgarası

Malzemeler

  • 15-20 tane orta boy mantar
  • 2 yemek yemek kaşığı tereyağı
  • 40-50 gr beyaz peynir
  • 40-50 gr kaşar peynir
  • 3-4 yemek kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Tarif

Mantarları yıka, süz. Saplarını çıkar. Beyaz peyniri ufala, kaşarpeyniri rendele. Beyaz peynir, ufalanmış ekmek içi, tuz ve karabiberi karıştır. Mantarların içlerini doldur. Üzerlerine kaşar peynirini paylaştır. Onun üstüne de tereyağını paylaştır. Mangalda kızart. Fırında yapılacaksa:  Tepsiyi koy. Üstüne ızgara telini koy. ( mantarların suyu tepsiye aksın diye). Fırını 200*C ye ayarla, ısınınca mantarları ızgara teline diz. Üzerleri kızarana kadar pişir. Sıcak yenirse daha güzel olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder