Porsiyon: 4
Kalori: 825 (porsiyon: 206)
Kap: 18 cm çapında tencere, tas ve salata tabağı
Malzemeler
- 3 orta boy patates
- 1 tane orta boy soğan
- 3-4 tane yeşil soğan
- 6-7 dal maydanoz
- 3-4 dal dereotu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber (istenirse)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 limonun suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tarif
Patatesi kabuklu halde tencereye koy. Üstüne gelecek kadar su koy. Kaynadıktan sonra ocağı kıs. Yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 pişir. (fazla yumuşamasın, bıçak batırdığında, kolay giriyorsa olmuştur). Tenceredeki sıcak suyu dök. İçine soğuk su doldur. İyice soğuyana kadar beklet. (Yeteri kadar soğumazsa, doğrarken dağılır). Akşamdan haşlanıp, buzdolabında bekletilebilir. Kabuklarını elle soy. Kuşbaşı doğra. Tasa koy.Soğanı soy, yıka, minik minik doğra. Yeşil soğanı, maydanozu ve dereotunu kıy. Tasa koy. kırmızı biber, tuz, limon suyu, nar ekşisi ve yağı koy, karıştır, salata tabağına al.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder