Süre: 20 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 2315 (porsiyon: 385)
Kap: 24 cm çapında tencere
Malzemeler
- 1 paket makarna (500 gr)
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Haşlamak için: 3 litre su ve 1 yemek kaşığı tuz
Tarif
Suyu ve 1 yemek kaşığı tuzu tencereye koy. Fokur fokur kaynayınca içine makarnaları at, karıştır. Yüksek ateşte, arada karıştırarak, makarnalar yumuşayana kadar, 10-12 dakika pişir. ( çok yumuşamasın!) Süz. Hafif soğuk sudan geçir. Tencereye yağları ve tuzu koy, kızdır. Makarnaları ekle, 2-3 kez çevir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder