Porsiyon: 8
Kalori: 1550 (porsiyon: 193)
Kap: 26 cm çapında tencere, buharda haşlama kabı ve büyük servis kasesi
Malzemeler
- 200 gr karnabahar
- 200 gr brokoli
- 200 gr bürüksel lahanası
- 1 tane kabak
- 1 tane orta boy havuç
- 1 tane orta boy patates
- 1 su bardağı bezelye
- 2 kase yoğurt
- 4 diş sarmısak
- 4-5 dal dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tarif
Karnabaharın ve brokolinin sert saplarını kes, at. Kuşbaşı olacak şekilde çiçeklerine ayır. Patatesi soy, yıka, kuşbaşı doğra. Havucu kazı, küçük küçük doğra. Kabağı kazı, kuşbaşı doğra. Bürüksel lahanalarını 2 ye böl.Tencereye 1,5-2 cm kadar su koy. Buharda haşlama kabını içine yerleştir. Patates, havuş ve bezelyeyi içine koy. Ocağı yak. Kaynayana kadar yüksek, daha sonra kısık ateşte 5 dakika haşla. Sonra kalan malzemeleri de koy. Hepsi diri kalacak şekilde, yumuşayana kadar haşla. Servis tabağına al. Soğusun.
Sarmısağı soy, yıka, rendele. Yoğurda kat, tuz ekle, zeytinyağını koy, dereotunu doğra, karıştır. Sebzelerin üstüne dök.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder