Porsiyon: 4
Kalori: 1550 (porsiyon: 387)
Kap: 35*40 tepsi
Malzemeler
- 4 tane orta boy düzgün patlıcan
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 3 tane orta boy soğan
- 2-3 diş sarmısak
- 3 tane orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2-3 dal maydanoz
- 1 su bardağı su
- Kızartmak için: 2/3 su bardağı sızma zeytinyağı
- Süslemek için 1 tane küçük domates
- Süslemek için 4 tane biber
Tarif
Kızarırken sorun çıkarmasın diye çok düzgün patlıcan seç. Hepsini alaca soy. Bir leğene 1 tatlı kaşığı tuz koy. İçine at. 15-20 dakika kadar beklesin. ( Acısı çıksın ve fazla yağ çekmesin diye. Vakit yoksa, bekletmeden de olur). Sudan çıkar, elle hafif sıkarak suyunu çıkar, kağıt havlu ile kurula. Tavaya yağı koy, kızdır. (patlıcanları içine atınca yağ, cızırdamalı). Patlıcanları içine diz. Her tarafını hafif kahverengi olana kadar kızart. Tepsiye yerleştir.Soğanları soy, yıka. Piyazlık doğra. Domateslerin kabuğunu soy, minik, minik doğra. Biberlerin tohumunu çıkar. Küçük, küçük doğra. Sarmısağı soy, yıka, doğra. Bir sahana 2 yemek kaşığı yağı koy, iyice kızdır. Soğanları ve sarmısakları içine at, Hafif kahverengimsi olana kadar, yaklaşık 3-4 dakika kavur. Domatesleri kat, iyice yumuşayana kadar, 6-7 dakika kavur. Biberleri koy. Suyu ekle, 1-2 taşım kaynat. Tuzu, şekeri ve ince kıyım maydanozları kat. Pişen bu içi, başka bir kaba tel süzgeçten geçir.
Patlıcanları, uçları sabit kalacak şekilde, bıçakla boydan boya yar. Kaşıkla içini düzelterek kayık şeklini ver. İçlerine süzülmüş iç'ten doldur. Süzülmüş suyundan biraz içlerine koy. Kalanını tepsiye dök. Üzerlerine doğranmış domates, sapı kesilmiş biber koy. Fırını 200*C ye ayarla, ısıt, tepsiyi içine koy. Üstündeki domatesler hafif kızarana kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişir. Soğuk yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder