Salma Pilav ( Kavurmadan )

Süre: 20 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 1200 (porsiyon: 400)
Kap: 20 cm çapında sığ tencere

Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı  sızma zeyinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı sıcak su veya et suyu, tavuk suyu

Tarih

Pirinci yıka, süz. Tencereye ayçiçek yağını koy, kızdır. Tereyağını ekle, erisin. Hemen suyu koy. Fokur fokur kaynayınca, içine pirinci koy. Ocağı en kısık ayara getir. 15 dakika, tencerenin kapağını açmadan pişir. Pilavı nazikçe 1-2 kez karıştır. Üzerine kağıt havlu koy. (Kapaktaki su içine akıp, yumuşatmasın diye). Ocağı kapat. 5-10 dakika demlensin. Servis yapmadan önce bir kez daha karıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder