Mantı Çorbası

Süre: 75-195 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 2000 (porsiyon: 333)
Kap: Düdüklü tencere ve 18 cm çapında tencere

Malzemeler

  • 250 gr ev mantısı veya hazır mantı
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı nohut
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 6 su bardağı su
  • Nohutu haşlamak için: 2,5 su bardağı su

Tarif

Mantı evde yapılacaksa; 1,5 su bardağı un, 200 gr kıyma ile mantı tarifindeki gibi hazırla.
Nohutu akşamdan su dolu bir tasa koy. Sabaha kadar beklesin. Sabah 2,5 su bardağı su ile birlikte düdüklü tencereye koy. Yüksek ateşte, düdüklünün düdüğü ötene kadar kaynat. Düdüğü kapat, ocağı en kısık ateşe getir, 45 dakika pişir. Suyun altında, düdüklünün basıncını düşür. Kapağını aç. Nohutu süz. ( bu şekilde buzdolabında veya buzlukta kullanılana kadar bekleyebilir). Soğanı soy, yıka, minik minik doğra.
Tencereye yağı koy, kızdır. Soğanı içine at. Rengi dönene kadar 2-3 dakika kavur. Salçayı ekle 2-3 kez çevir. Suyu azar azar dökerek salçayı aç. Su fokur fokur kaynayınca, mantı ve nohutu içine at. Suyu az gelirse biraz sıcak su eklenebilir. Tuz, karabiber ve naneyi koy. Mantılar yumuşayana kadar, yaklaşık 15 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder