Porsiyon: 6
Kalori: 2900 (porsiyon: 483)
Kap: Düdüklü tencere ve 26 cm çapında sığ tencere
Malzemeler
- 1,5 su bardağı pirinç
- 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 300 gr haşlanmış kuşbaşı et veya tavuk eti
- 1/2 su bardağı nohut
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı sıcak su ( etin suyu ile birlikte )
- Nohutu haşlamak için: 2 su bardağı su
Tarif
Akşamdan bir tasa su doldur, nohutları içine koy, sabaha kadar dursun.Buzluktan haşlanmış eti çıkar çözülsün.
Sabah nohutu süz, düdüklüye 2 su bardağı su ile koy.Düdüğü ötünce kapat. Ocağı kıs, 45 dakika pişir. Düdüklünün basıncını soğuk su altıda düşür. Kapağı aç. Nohutları süz.
Etin suyunu su bardağına koy. Üzerini su ile tamamla.
Tencereye yağı koy, kızdır. Pirinçleri içine at. Şeffaflaşana kadar 2-3 dakika kavur. 2 bardak suyu (et suyu+su) karabiberi ve tuzu koy. Kaynayınca ocağı en kısık ayara getir. Pirinçler yumuşayana kadar, 15 dakika pişir. Tencerenin kapağını aç. Eti ve nohutu içine koy, karıştır. 1 dakika kadar pişsin. Ocağı kapat. Üzerine kağıt havlu ser. (Kapağındaki suyun içine akıp, pirinci yumuşatmasın diye). Kapağı kapat. 5-10 dakika demlensin. Servisten önce 1 tur karıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder