Kış Saltası

Süre: 20 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 600 (porsiyon: 200)
Kap: Büyük tas ve salata tabağı

Malzemeler

  • 8-10 yaprak kıvırcık
  • 1 büyük boy havuç
  • 1/5 kadar kırmızı lahana
  • 1 tane orta boy soğan (istenirse)
  • 2-3 tane yeşil soğan
  • 3-4 dal maydanoz
  • 2-3 dal dereotu
  • 1 dal taze nane (varsa)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Tarif

Soğanı soy, yıka, minik minik veya piyazlık doğra.Tasa koy.Tuzun yarısı ile ov. Kırmızı lahanayı kıy, tuzun kalan yarısı ile ov. Havucu bıçakla kazı, rendele. Yeşillikleri ince kıy. Limon suyu, nar ekşisi ve yağı koy, karıştır. Salata tabağına al. Bekletmeden yenmelidir!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder