Havuçlu Pilav

Süre: 25 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 1250 (porsiyon: 416)
Kap: 20 cm çapında sığ tencere

Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı  sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,25 su bardağı sıcak su

Tarif

Pirinçleri yıka, süz.  Havucu kazı, rendele.Tencereye ayçiçek yağını koy, kızdır. Pirinçleri içine at. Sürekli karıştırarak, şeffaflaşana kadar, 2-3 dakika kavur. Tereyağını koy erisin. Suyu  ve tuzu koy. Kaynadıktan sonra ocağı en kısığa getir. Tencerenin kapağını hiç açmadan, pirinçler yumuşayana kadar 15 dakika pişir. ( çok yumuşamasın! hafif diri kalmalı). Üzerine havucu koy, nazikçe 1 kez karıştır. Üzerine kağıt havlu ser, kapağı kapat, ( Kapağındaki su içine akıp, pirinci fazla yumuşatmasın diye ). Ocağı kapat. 5-10 dakika demlensin. Servis yapmadan önce bir kez daha karıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder