Süre: 35 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 1050 (porsiyon: 175)
Kap: 20 cm çapında tencere, haşlama kabı ve salata tabağı
Malzemeler
- 500 gr taze börülce
- 2-3 diş sarmısak
- 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1/2 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tarif
Börülcelerin uçlarını kes, at, yıka. Tencereye 1/2 su bardağı kadar su koy. Haşlama kabını geçmesin. Haşlama kabını içine yerleştir. Börülceleri bütün halde içine koy. Kaynayana kadar yüksek daha sonra çok kısık ateşte, börülceler hafif yunuşayana kadar yaklaşık 15 dakika kadar haşla. Tam soğuyana kadar soğuk sudan geçir. Tabağa al. Sarmısakları rendele bir kaseye koy, limon suyu ve yağı ekle, karıştır. Börülcelerin üstüne dök. Bir yemekte bitmeyecekse, bir kısmını kapaklı bir kaba sos eklemeden koy. 2-3 gün buzdolabında saklanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder