Porsiyon: 40
Kalori: 2232 (porsiyon: 56)
Kap: Düdüklü tenceren, büyük boy sahan ve servis tabağı
Malzemeler
- 1/2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- 7 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 tane orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 5-6 tane yeşil soğan
- 2-3 dal maydanoz
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 limonun suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber (istenirse)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
Tarif
Mercimeği yıka, süz. Düdüklü tencereye su ile birlikte koy. Düdük çaldıktan sonra, kapat, ocağı en kısık ayara getir. 25 dakika haşla. Ocağı kapat. Düdüklüyü soğuk suyun altına tut, basıncı düşünce aç. İçine bulguru, 4 kaşık yağ ve tuzu ekle, karıştır, ağzını kapat, öylece 15 dakika, bulgur yumuşasın diye beklet.Soğanları soy, yıka, minik minik doğra. Sahana kalan yağı koy, kızdır. Soğanları içine at. Rengi hafif karamelleşene kadar, yaklaşık 4-5 dakika kadar kavur. Salçayı koy, 2-3 kez çevir. Düdüklü tencerenin
içindeki bulgur ve mercimeğe ekle, karıştır. Yeşil soğanları ve maydanozu ince kıy, içine koy. Limon suyu, karabiber, pul biber ek. Elle mıncıklayarak yoğur. Avcunu arada ıslatarak, içine yumurta kadar harç koy, sıkarak köfte şekli ver. Servis tabağına al.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder