Porsiyon: 8
Kalori: 3260 (porsiyon: 418)
Kap: 26 cm çapında sığ tencere
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 200 gr tavuk ciğeri yada dana ciğeri veya 8-10 tane mantar
- 1 orta boy soğan
- 4 yemek kaşığı kuş üzümü
- 4 yemek kaşığı dolma fıstığı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 2,5 su bardağı sıcak su
Tarif
Pirinci yıka, süz. Soğanı rendele. Ciğeri ya da mantarı yıka, süz. Ciğeri tavla zarı kadar doğra. Mantarlıysa ince doğra. Kuş üzümünü yıka ve suda beklet.Tencereye yağı koy, kızdır. Dolma fıstığını koy, hafif kahverengi olana kadar kavur. Ciğeri ya da mantarı at. Suyunu çektikten sonra 1-2 dakika daha kavur. Pirinci kat, şeffaflaşana kadar, 2 dakika kavur. Soğanı kat 1-2 kez çevir. Suyu ekle. Tuz, karabiber, yenibaharı ve kuşüzümünü ekle. Kaynadıktan sonra, ocağı tam kıs. 15 dakika pişir. Bir kez karıştır. Üzerine kağıt havlu ser. (suyu akıp, pirinci yumuşatmasın diye). Kapağı kapat. Ocağı kapat. 5-10 dakika demlensin. Servis yapmadan önce bir kez daha karıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder