Porsiyon: 2
Kalori: 725 (porsiyon: 362)
Kap: 20 cm çapında tencere
Malzemeler
- 1 bağ pazı
- 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 tane orta boy soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- Haşlamak için 2 litre su
- Haşlamak için 1 tatlı kaşığı tuz
Tarif
Pazıları teker teker yıka, 1 cm kalınlığında doğra. Tencereye suyu ve tuzu koy. Fokur fokur kaynasın. Pazıları içine at. 6-7 dakika rengi dönene kadar haşla. Süzgeçle süz. Soğuk sudan geçir. Avuç arasında iyice suyunu sık.Soğanları soy, yıka, minik minik doğra. Tencereye yağı koy, iyice kızdır. Soğanları kat. Rengi hafif karamelleşene kadar, yaklaşık 5-6 dakika kavur. Pazıları içine at. Tuz ve karabiber koy. 1 dakika kadar kavur. Bekleyecekse içine kapaktan su akmasın diye kağıt havlu koy.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder