Porsiyon: 2
Kalori: 250 (porsiyon: 125)
Kap: 20 cm çapında tencere, haşlama kabı ve salata tabağı
Malzemeler
- 300 gr kadar brokoli
- 1 kase yoğurt
- 2-3 diş sarmısak
- 1/2 çay kaşığı tuz
Tarif
Brokolinin kalın sert sapını kes, at. Çiçeklerine ayır. Tencereye 1,5-2 cm kadar su ile birlikte haşlama kabını koy. Brokolileri içine yay. Kaynadıktan sonra ocağı iyice kıs. Brokoliler hafif yumuşayana kadar, yaklaşık 15 dakika kadar haşla.Sarmısağı soy, yıka, rendele. Yoğurda kat, tuz ekle, karıştır. Brokolileri servis tabağına al, soğusun. Üzerine yoğurdu koy.
Yoğurt yerine sadece, sarmısak, yağ ve limonla da tatlandırılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder