Dikenucu (melevcen) Yumurtalı

Süre: 35 dakika
Porsiyon: 2
Kalori: 750 (porsiyon: 375)
Kap: 20 cm çapında tencere

Malzemeler

  • 500 gr dikenucu
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 tane yumurta
  • 5-6 tane taze soğan veya kuru soğan
  • 3 diş sarmısak
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Haşlamak için: 2 litre su
  • Haşlamak için: 1 tatlı kaşığı tuz

Tarif

Dikenuçlarını yıka. Tencereye suyu koy. Fokur fokur kaynayınca  içine at. Kaynadıktan sonra, rengi değişene kadar, yaklaşık 5 dakika daha kaynat. Süz. Soğuk sudan geçir. Avuç içinde, suyu çıkana kadar sık. Doğra.
Tencereye yağı koy, kızdır. Soğanları ve sarmısakları içine at. 1-2 dakika kavur. Dikenucunu koy, 2-3 dakika kavur. (Suyu kalmasın.) Tuz, karabiber ve naneyi koy, karıştır. Yumurtaları koy, karıştır. Ocağı kapat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder