Porsiyon: 2
Kalori: 750 (porsiyon: 375)
Kap: 20 cm çapında tencere
Malzemeler
- 500 gr dikenucu
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 tane yumurta
- 5-6 tane taze soğan veya kuru soğan
- 3 diş sarmısak
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Haşlamak için: 2 litre su
- Haşlamak için: 1 tatlı kaşığı tuz
Tarif
Dikenuçlarını yıka. Tencereye suyu koy. Fokur fokur kaynayınca içine at. Kaynadıktan sonra, rengi değişene kadar, yaklaşık 5 dakika daha kaynat. Süz. Soğuk sudan geçir. Avuç içinde, suyu çıkana kadar sık. Doğra.Tencereye yağı koy, kızdır. Soğanları ve sarmısakları içine at. 1-2 dakika kavur. Dikenucunu koy, 2-3 dakika kavur. (Suyu kalmasın.) Tuz, karabiber ve naneyi koy, karıştır. Yumurtaları koy, karıştır. Ocağı kapat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder