Süre: 30dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1400 (porsiyon: 350)
Kap: Salata tabağı
Malzemeler
- 1 bağ maydanoz
- 1 bağ dereotu
- 1 orta boy soğan
- 2-3 tane yeşil soğan
- 1/2 su bardağı ince bulgur
- 1/2 su bardağı çeviziçi
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1/2 limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı kaynar su
Tarif
Bulguru bir saklama kabına koy. İçine kaynar suyu dök, 2 yemek kaşığı zeytinyağı koy, kapağını kapat. Suyu çekene kadar 15 dakika beklesin. Soğanı soy, yıka, minik minik doğra. Maydanoz, dereotu ve yeşil soğanı çok ince kıy. Ceviziçini robotta irice kıy. Büyük bir tasa, bulgur, kalan yağ ve diğer bütün malzemeleri koy, iyice karıştır. Servis tabağına al.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder