Süre: 20 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 1200 (porsiyon: 400)
Kap: 20 cm çapında sığ tencere
Malzemeler
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,25 su bardağı sıcak su
Tarif
Tencereye ayçiçek yağını koy, kızdır. Arpa şehriyeleri içine at. Rengi hafif kahverengi olana kadar,3-4 dakika kavur. Tereyağını koy, eriyene kadar çevir. Suyu ve tuzu ekle. Kısık ateşte arpa şehriyeler yumuşayana kadar, 15 dakika pişir. Nazikçe karıştır. Üzerine kağıt havlu ser. Kapağı kapat 5-10 dakika demlensin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder