Sade Arpa Şehriye Pilavı

Süre: 20 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 1200 (porsiyon: 400)
Kap: 20 cm çapında sığ tencere

Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,25 su bardağı sıcak su

Tarif

Tencereye ayçiçek yağını koy, kızdır. Arpa şehriyeleri içine at. Rengi hafif kahverengi olana kadar,3-4 dakika kavur. Tereyağını koy, eriyene kadar çevir. Suyu ve tuzu ekle. Kısık ateşte arpa şehriyeler yumuşayana kadar, 15 dakika pişir. Nazikçe karıştır. Üzerine kağıt havlu ser. Kapağı kapat 5-10 dakika demlensin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder