Kıymalı Pilav

Süre: 20 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 1200 (porsiyon: 400)
Kap: 20 cm çapında sığ tencere ve orta boy sahan

Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 50 gr kıyma
  • 6-7 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1,25 su bardağı sıcak su

Tarif

Pirinci yıka, süz. Tencereye 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koy, kızdır. Pirinci kat. Şeffalaşana kadar, 2 dakika kavur. Suyunu ekle. Tuz, karabiber koy. Kaynayınca, ocağı iyice kıs. Tencerenin kapağını açmadan 15 dakika pişir.
Pilav pişerken, sahana kalan yağı koy, kızdır. İçine kıymayı koy. Suyunu salıp, çektikten sonra, 1 dakika daha  kavur.
Pilav pişince, kıymayı içine koy. Karıştır. Üzerine kağıt havlu ser.  (Suyu içine akıp, yumuşamasın diye). Kapağını kapat. Ocağı kapat. 10-15 dakika demlensin. Üzerine dereotunu doğra, karıştır. Servis yapmadan önce bir kez daha karıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder