Porsiyon: 3
Kalori: 1200 (porsiyon: 400)
Kap: 20 cm çapında sığ tencere ve orta boy sahan
Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 50 gr kıyma
- 6-7 dal dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1,25 su bardağı sıcak su
Tarif
Pirinci yıka, süz. Tencereye 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koy, kızdır. Pirinci kat. Şeffalaşana kadar, 2 dakika kavur. Suyunu ekle. Tuz, karabiber koy. Kaynayınca, ocağı iyice kıs. Tencerenin kapağını açmadan 15 dakika pişir.Pilav pişerken, sahana kalan yağı koy, kızdır. İçine kıymayı koy. Suyunu salıp, çektikten sonra, 1 dakika daha kavur.
Pilav pişince, kıymayı içine koy. Karıştır. Üzerine kağıt havlu ser. (Suyu içine akıp, yumuşamasın diye). Kapağını kapat. Ocağı kapat. 10-15 dakika demlensin. Üzerine dereotunu doğra, karıştır. Servis yapmadan önce bir kez daha karıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder