Süre: 25 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 1350 (porsiyon: 450)
Kap: 20 cm çapında sığ tencere
Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 orta boy domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,25 su bardağı sıcak su veya et suyu, tavuk suyu
Tarif
Domateslerin kabuğunu soy. Robotta püre yap. Pirinçleri yıka, süz. Tencereye ayçiçek yağını koy, kızdır. Pirinçleri içine at. Şeffaflaşana kadar, 2-3 dakika kavur. Domatesi kat. Suyunu tamamen çekene kadar kavur. Tereyağını koy, erisin. Suyu ve tuzu ekle. Kaynayınca ocağı en kısık ayara getir. Pirinçler yumuşayana kadar, 15 dakika pişir. (çok yumuşamasın! diri kalsın). Nazikçe 1 kez karıştır. Üzerine kağıt havlu ser. (Kapağındaki suyun içine akıp, pirinci fazla yumuşatmasın diye). Kapağı kapat. Ocağı kapat. 5-10 dakika demlensin. Servis yapmadan önce bir kez daha karıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder