Porsiyon: 6
Kalori: 1825 (porsiyon: 304)
Kap: 18 cm çapında tencere, büyük borcam kase
Malzemeler
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tane orta boy havuç
- 1/2 su bardağı konserve mısır
- 1/2 su bardağı kornişon turşu (istenirse)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber (istenirse)
- 2-3 diş sarmısak
- 1,5 kase az sulu yoğurt
- 1,25 su bardağı sıcak su
Tarif
Havucu kazı, rendele.Tencereye yağı koy, kızdır. Arpa şehriyeleri içine at. Hafif kahverengi olana kadar kavur. Suyu ve tuzu ekle. Kaynadıktan sonra ocağı iyice kıs, 15 dakika pişir. Ocağı kapat. Havucu içine at. Karıştır. Üstüne kağıt havlu koy, tencerenin kapağını kapat, soğusun.. Turşuları tavla zarı gibi doğra. Mısırı süz. Kaseye, pilav, turşu, mısır, nar ekşisini koy karıştır.Sarmısakları soy, yıka, rendele yoğurda kat karıştır. Kaseye ekle, karıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder