Süre: 20 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 1200 (porsiyon: 400)
Kap: 20 cm çapında sığ tencere veya
Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber (istenirse)
- 1,25 su bardağı sıcak su veya et suyu, tavuk suyu
Tarif
Pirinci yıka, süz. Tencereye ayçiçek yağını koy, kızdır. Pirinçleri içine at. Sürekli karıştırarak, şeffaflaşana kadar, yaklaşık 2-3 dakika kavur. Tereyağını koy, erisin. Su, tuz ve karabiberi ekle. Kaynayana kadar yüksek, daha sonra en kısık ateşte, pirinçler yumuşayana kadar, tencerenin kapağını açmadan, 15 dakika pişir. (fazla yumuşamasın ! Diri kalmalı). Nazikçe 1 kez karıştır. Üzerine kağıt havlu ser. (Kapaktaki su içine akmasın, çok yumuşamasın diye). Kapağı kapat. Ocağı kapat. 5-10 dakika demlensin. Servis yapmadan önce bir kez daha karıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder