Kısır

Süre: 40 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 2000 (porsiyon: 250)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 12 cm çapında sahan

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı su
  • 1 tane orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 4-5 tane yeşil soğan
  • 10-15 dal maydanoz
  • 2 yaprak kıvırcık
  • 2-3 diş sarmısak
  • 1 limonun suyu
  • 8 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (istenirse)
  • Süslemek için 8 yaprak kıvırcık

Tarif

Tencereye suyu, tuzu ve 6 yemek kaşığı yağı koy, fokur fokur kaynayınca içine bulguru kat. 25-30 saniye daha kaynat. Ocağı kapat. Tencerenin kapağını kapat. 20 dakika kadar demlensin. Tencereyi aç. Bulguru tane tane olana kadar karıştır Soğanı soy, yıka, çok minik minik doğra. Sahana 2 yemek kaşığı yağı koy, iyice kızdır. Soğanı içine at. Rengi dönene kadar, yaklaşık 2 dakika kadar kavur. Salçayı koy, 1-2 kez çevir. Bulgura kat, karıştır. Soğuyana kadar arada karıştır, yapışık olmasın.
Sarmısağı soy, yıka, rendele, bulgura kat, karıştır. Yeşillikleri ince kıy içine kat. Nar ekşisi, karabiber, pul biber ve limon suyunu koy, karıştır. Kıvırcık yaprağı ile servis yap.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder