Porsiyon: 6
Kalori: 2400 (porsiyon: 400)
Kap: 24 cm çapında tencere ve orta boy sahan
Malzemeler
- 1 paket (500 gr) makarna
- 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 3 tane orta boy domates
- 1 tane sivribiber (istenirse)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- Haşlamak için: 3 litre su ve 1 yemek kaşığı tuz
Tarif
Tencereye suyu koy, fokur fokur kaynasın. Makarnaları içine at, orta ateşte, arada karıştırarak, 10-12 dakika haşla. ( biraz diri kalmalı).Bu arada; domatesleri soy, minik minik doğra. Biberi doğra. Sahana yağı koy, kızdır. Domatesleri içine at, bir süre sonra biberi kat. Domatesler iyice yumuşayana kadar, 4-5 dakika kavur. (hafif sulu kalmalı).
Makarnalar pişer pişmez, suyunu süzgeçle süz. Üstünden soğuk su geçir. Sahandaki içi tencereye aktar. Isınınca, makarnaları içine kat. 1 dakika kadar karıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder