Porsiyon: 6
Kalori: 1600 (porsiyon: 266)
Kap: Düdüklü tencere ve 18cm çapında tencere
Malzemeler
- 250 gr kuru iç bakla
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 orta boy soğan
- 1 küçük havuç
- 1 küçük kereviz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1/2 limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2-3 dal dereotu
- 3 su bardağı su
Tarif
Baklayı yıka, düdüklüye koy. Soğanı soy, yıka. Havucu kazı. Kerevizi soy, doğra, hiç bekletmeden, (Bekleyecekse limonlu suya koy) tencereye at. Havucu ve soğanı bütün halde düdüklüye at. Yağ, şeker ve 3 bardak suyu koy. Düdüklünün düdüğü, ötünce kapat. Ocağı iyice kıs. 30-35 dakika kadar pişir.Düdülünün basıncını su altına koyarak düşür, kapağını aç. Soğan ve havucu çıkar, at. Diğerlerini blederden geçir. Püre olsun. Normal tencereye koy. limon suyu ve tuzu ekle. Ocağı yak, boza kıvamını alana kadar 2-3 taşım kaynat. Kapaklı saklama kabına al. Hafif soğuyunca üstüne dereotu doğra.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder