Süre: 90 dakika
Porsiyon: 24
Kalori: 7500 (porsiyon: 312)
Kap: Mikser tası ve büyük kek kalıbı
Malzemeler
- 2 yumurta
- 4 çay bardağı şeker
- 6 yemek kaşığı bal
- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı krema
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ceviziçi veya fındıkiçi
- 3 su bardağı un
- Kalıbı yağlamak için 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tarif
Yumurta ve şekeri mikser tasına koy. Mikserle köpürene kadar çırp. Balı kat, çırp. Yağları kat, çırp. Yoğurt, süt, krema ve kabartma tozunu kat, çırp. Unu azar azar katarak ve karıştırarak yedir. Kuvvetlice karıştır pütürük olmasın! Cevizleri robotta irikıyım çek, içine koy, karıştır. Kalıbı yağla. Hamuru içine dök. Fırını 175*C ye ayarla, ısındıktan sonra, kalıbı içine koy. 70 dakika pişsin. Üzerine bıçak batır. Hamur bulaşmamışsa olmuştur. Fırından çıkar. 10-15 dakika kadar soğusun. Üzerine kağıt kavlu koyup, kalıbı ters çevirerek keki içinden çıkar, kek saklama kabına al. Tamamen soğuyunca kapağını kapat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder