Süre: 75 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 1700 (porsiyon: 216)
Kap: 30 cm çapında tepsi
Malzemeler
- 4 tane büyük sakız kabağı
- 6 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 6 tane yeşil soğan veya 1 tane kuru soğan
- 100 gr beyaz peynir
- 5-6 dal maydanoz
- 6-7 dal dereotu
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 paket kabartma tozu
- Tepsi için 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Üzeri için: 100 gr kaşar peynir
Tarif
Kabakları bıçakla kazı, yıka, rendele, tuzu ekle iyice karıştır. 5-10 dakika beklesin. İnce tel süzgecin içine al. Elle bastırarak suyunu süz, at. Bir tasa koy.Yumurtaları bir kaseye kır, kokla. Çırpma teli ile çırp. Un ve kabartma tozunu koy çırp. Soğanları, maydanozu ve dereotunu ince kıy. Ezelenmiş beyazpeynir, karabiber ve tuzla birlikte hepsini kabakların içine koy, karıştır. (fazla karıştırma, sulanmasın!) Tepsiyi yağla, harcı içine yay. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koy. Fırını 180*C ye ayarla, tepsiyi içine koy, üstü kızarana kadar, yaklaşık 45-50 dakika pişir. (kızartması kadar güzel olmuyor).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder