Havuç-Kabak Kızartması

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 1250 (porsiyon: 416)
Kap: 26 cm tava

Malzemeler

  • 6 orta boy havuç veya 3 kabak
  • 1 su bardağı sızma zeytinyağı
  • 3-4 diş sarmısak
  • 1 kase yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tarif

Havucu kazı, yıka. 0,5 cm kalınlığında doğra. Kabaksa, kazı, 0,5 cm kalınlığında doğra.
Tavayı kızdır, yağı koy kızdır.  ( İçine havucu atınca cızırdamalı. ). Sakın içine su kaçırma yoksa, yağ sıçrar. Arkalı, önlü kızart. Hafif kahverengi olmalı. Kızaranları, 2-3 kat kağıt havlu serimiş tabağa al.
Sarmısağı soy, yıka, rendele, yoğurda kat karıştır. Yerken havuçların üstüne dök..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder