Porsiyon: 3
Kalori: 1250 (porsiyon: 416)
Kap: 26 cm tava
Malzemeler
- 6 orta boy havuç veya 3 kabak
- 1 su bardağı sızma zeytinyağı
- 3-4 diş sarmısak
- 1 kase yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tarif
Havucu kazı, yıka. 0,5 cm kalınlığında doğra. Kabaksa, kazı, 0,5 cm kalınlığında doğra.Tavayı kızdır, yağı koy kızdır. ( İçine havucu atınca cızırdamalı. ). Sakın içine su kaçırma yoksa, yağ sıçrar. Arkalı, önlü kızart. Hafif kahverengi olmalı. Kızaranları, 2-3 kat kağıt havlu serimiş tabağa al.
Sarmısağı soy, yıka, rendele, yoğurda kat karıştır. Yerken havuçların üstüne dök..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder