Yeşil mercimek salatası

llSüre: 60 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 1800 (porsiyon: 300)
Kap: Salata servis tabağı

Malzemeler

  • 2/3 su bardağı yeşil mercimek
  • 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 büyük domates
  • 2-3 sivribiber
  • 1 orta boy soğan veya 2-3 dal yeşil soğan
  • 3-4 dal maydanoz
  • 3-4 dal dereotu
  • 1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviziçi
  • 1/2 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su

Tarif

Yeşil mercimeği yıka süz. Düdüklü tencereye koy, suyu ekle. Tencerenin kapağını düdük açık olacak şekilde kapat. Yüksek ateşte düdükten ses çıkana kadar kaynat. Düdüğü kapat, ocağı iyice kıs, 15 dakika kadar pişir. Tencereyi soğuk suyun altına tut. Basıncı düşünce, düdüğü aç, kapağı aç. ( mercimekler hafif diri olacak şekilde pişmemişse 5-6 dakika daha pişir). Mercimekleri süz. Soğuyana kadar beklet.
Domatesi minik minik doğra. Soğanı soy, yıka, minik, minik doğra. Biberlerin çekirdeklerini çıkar, minik, minik doğra. Maydanoz ve dereotunu kıy. Hepsini büyük bir tasta karıştır. Ceviz, limon suyu, nar ekşisi, yağ, tuz ar, karıştır. Servis tabağına aktar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder