Süre: 40 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 1665 (porsiyon: 277)
Kap: Borcam tas
Malzemeler
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1,5 kase yoğurt
- 2 orta boy havuç
- 2 diş sarmısak
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 dal dereotu
- 1,5 su bardağı sıcak su
Tarif
Havucu kazı, yıka, rendele. Bir sahana yağın, 2 kaşığını koy, kızdır. Havuçları içine at, 3 dakika kadar kavur. Bırak soğusun.Başka bir sahana yağın kalanını koy, kızdır. Arpaşehriyeleri içine at. Hafif kahverengi olana kadar kavur. Suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu koy. Kaynayınca ocağı iyice kıs. 15 dakika pişir. Ocağı kapat. Bir kez karıştır bırak, tamamen soğusun.
Sarmısağı soy, yıka, rendele. Yoğurdun içine koy. Kalan tuzu ekle. İyice karıştır. Arpa şehriye ve havucu ekle, yine karıştır. Dereotunu ince kıy. İçine koy, tekrar karıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder