Kırmızı Pancar Turşusu

Süre: 40 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 300 (porsiyon: 100)
Kap: 18 cm tencere ve kavanoz

Malzemeler

  • 5-6 yumru kırmızı pancar
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı sirke
  • 3-4 diş sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı şeker.

Tarif

Pancarları iyice yıka, kabuklarını çok ince şekilde soy. Ortadan ikiye böl. Tencereye su ile birlikte koy, yumuşayana kadar, tencerenin kapağı kapalı şekilde yaklaşık 15 dakika haşla. Tencerenin içinden pancarları delikli kepçe ile al. Yassı, yassı doğra. Tencereye geri at. 1 diş sarmısak ve tuzu koy. 1-2 taşım kaynat. 10 dakika kadar sonra kavanoza aralarına, sarmısak koyarak al. Sirke ve yağı ekle, kapağı kapat, çalkala. Buzdolabında 15 gün kadar bekleyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder