Zeytinyağlı bakla

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 850 (porsiyon: 283)
Kap: 18 cm çapında tencere

Malzemeler

  • 500 gr taze bakla
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tane iri soğan
  • 1/2 yemek kaşığı salça (olmasa da olur)
  • 1/2 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 dal dereotu veya 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1/2 su bardağı su
  • Bekletmek için 2 litre su, 1/2 limon suyu ve 2 yemek kaşığı un

Tarif

Baklayı bıçakla uçlarını keserek ayıkla, yıka, limon ve unlu suya kararmasın diye at, beklesin.
Soğanı soy, yıka, minik, minik doğra. Tencereye yağı koy, kızdır. Soğanı içine at. Rengi dönene kadar, 2-3 dakika kavur. Baklayı koy, 2-3 dakika çevir. Salçayı ekle, iyice karıştır. 1/2 su bardağı suyu, tuz ve limon suyunu koy, karıştır. Kaynayınca ocağı iyice kıs. Baklalar yumuşayana kadar, yaklaşık 30-35 dakika, arada suyunu kontrol ederek, pişir. Her bakla farklı zamanda pişer, gerekirse su ekle. Ocağı kapat. Ilıyınca dereotunu üstüne doğra.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder