Süre: 40 dakika
Porsiyon: 2
Kalori: 600 (porsiyon:300)
Kap: Koçerol ve salata tabağı
Malzemeler
- 4 tane yumurta
- 5-6 tane yeşil soğan
- 2-3 tane sivribiber
- 8-10 tane zeytin
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/3 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tarif
Yumurtaları yıka. Koçerol veya küçük bir tencereye koy. Üzerlerine gelecek şekilde su doldur. Kaynayana kadar orta, daha sonra kısık ateşte 12 dakika kaynat. (Katı yumurta olmalı). Soğuk suyun altında, kabuklarını soy. İyice soğuyana kadar beklet. Orta büyüklükte doğra. Tabağa al. Zeytilerin çekirdeğini soyarak çıkar. Minik, minik doğra. Soğan ve biberleri çok ince kıy. Tabağa koy. Tuz, karabiber, kekik, limon suyu, nar ekşisi ve yağı ekle. Yumurtaları zedelemeden karıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder