Kırmızı biber közleme

Süre: 45 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 450 (porsiyon: 112)
Kap: Salata tabağı

Malzemeler

  • 8 tane kırmızı köz biber
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 4-5 diş sarmısak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/3 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 1/2 limon suyu

Tarif

Biberleri yıka, bir yerine bıçak batırarak del. Fırında veya ızgarada yumuşayana kadar közle. Hafif soğuyunca veya su altında bütün kabuklarını soy. İri, iri doğra. Tabağa koy. Sarmısağı soy, yıka, rendele. Sirke, limonsuyu, tuz, karabiber, kekikle bilikte karıştır. Biberlerin üstüne dök. Hemen yenebilir veya bir kavanoza koyarak buzdolabında bir süre saklanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder