Porsiyon: 8
Kalori: 1900 (porsiyon: 237)
Kap: 26 cm çapında tava
Malzemeler
- 4 tane orta boy sakız kabağı
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 6 tane yeşil soğan
- 5-6 dal maydanoz
- 6-7 dal dereotu
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sızma zeytinyağı
Tarif
Kabakları kazı, yıka, rendele. İçine tuzu ekle karıştır. 5-10 dakika sonra ince delikli süzgece koy. Elle bastırarak iyice suyunu sık,at.Bu arada, soğanı, maydanozu ve dereotunu kıy. Kabakların içine, soğan, un, yumurta, maydanoz, dereotu, karabiber ve naneyi kat, kaşıkla iyice karıştır. ( fazla karıştırırsan sulanır!)
Tavaya yağı koy, çok iyi kızdır. İçine bir damla harç at, foşurduyorsa olmuştur. 1 kepçe harcı yağa dök. Tavayı salla çok az dağılsın. Kalan harcı da, tavanın alacağı kadar, hafif aralıklı olacak şekilde, her seferinde sallayarak yanyana diz. Arkalı önlü hafif kahverengi olana kadar kızart.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder