Ton balıklı makarna salatası

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1575 (porsiyon: 393)
Kap: Büyük salata servis tabağı ve 18 cm çapında tencere

Malzemeler

  • 1 su bardağı makarna (kalem makarna olsun)
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 150 gr beyaz peynir
  • 160 gr ton balığı (konserve)
  • 1 tane köz kırmızı biber
  • 6 tane kıvırcık yaprağı
  • 1 tane iri domates
  • 1 tane iri salatalık
  • 4 tane yeşil soğan
  • 2 yaprak kırmızı lahana
  • 1 tane havuç
  • 5-6 dal maydanoz
  • 5-6 dal dereotu
  • 1-2 dal taze nane (yoksa 1 tatlı kaşığı kuru nane)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Haşlamak için: 1 litre su
  • Haşlamak için 1 tatlı kaşığı tuz

Tarif

Tencereye suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu koy. Fokur, fokur kaynayınca içine makarnayı at. Makarnalar hafif diri kalacak şekilde, 8 dakika kadar haşla. Süzgeçle süz. İyice soğuyana kadar, soğuk sudan geçir. Suyu iyice süzülünce bir leğene al. Yağı koy, iyice karıştır. Kımızı biberin çekirdeklerini çıkar. Minik, minik doğra. Kıvırcık yapraklarını doğra. Salatalığı soy, domatesi soymadan küçük, küçük doğra. Havucu kazı, rendele. Yeşil soğan, maydanoz, dereotu, nane ve kırmızı lahanayı kıy. Hepsini leğene ekle. Karabiber, tuz, limon suyu, nar ekşisini de koy. İyice karıştır. Peyniri küp, küp doğra içine koy, zedelemeden karıştır. Ton balığının yağını süz. Küçük parçalara ayır. Üstüne yay.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder