Süre: 50 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1300 (porsiyon: 325)
Kap: 26 cm sığ tencere
Malzemeler
- 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 tane orta boy patates
- 2 tane orta boy patlıcan
- 5-6 tane sivribiber
- 3 orta boy domates
- 5-6 diş sarmısak
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tarif
Patatesi soy, yıka, 0,5 cm kalınlığında yassı yassı doğra. Tenceye yağın yarısını yay. Üstüne patatesleri diz. Patlıcanları alaca soy, 2 cm2 olacak şekilde doğra, patatesin üstüne yay. Sarmısakları soy, yıka, doğra, yarısını, patlıcanların üstene serp. Biberlerin sapını kes, at. 2-3 parçaya böl. Patlıcanların üstüne dağıt. Domatesleri soy, 0,5 cm kalınlığında yassı doğra, biberlerin üstüne ser. Kalan sarmısakları, tuzu ve sekeri serp. Kalan yağı üstüne gezdir. Tencerenin kapağını kapat. 2-3 dakika yüksek, daha sonra orta ateşte, yaklaşık 35-40 dakika kadar pişir. Dibi hafif tutarsa daha güzel olur. Pişme süresini dibinin tutmasına göre ayarla. Sıcakken yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder