Yaz türlüsü

Süre: 50 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1300 (porsiyon: 325)
Kap: 26 cm sığ tencere

Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 tane orta boy patates
  • 2 tane orta boy patlıcan
  • 5-6 tane sivribiber
  • 3 orta boy domates
  • 5-6 diş sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tarif

Patatesi soy, yıka, 0,5 cm kalınlığında yassı yassı doğra. Tenceye yağın yarısını yay. Üstüne patatesleri diz. Patlıcanları alaca soy, 2 cm2 olacak şekilde doğra, patatesin üstüne yay. Sarmısakları soy, yıka, doğra, yarısını, patlıcanların üstene serp. Biberlerin sapını kes, at. 2-3 parçaya böl. Patlıcanların üstüne dağıt. Domatesleri soy, 0,5 cm kalınlığında yassı doğra, biberlerin üstüne ser. Kalan sarmısakları, tuzu ve sekeri  serp. Kalan yağı üstüne gezdir. Tencerenin kapağını kapat. 2-3 dakika yüksek, daha sonra orta ateşte,  yaklaşık 35-40 dakika kadar pişir. Dibi hafif tutarsa daha güzel olur. Pişme süresini dibinin tutmasına göre ayarla. Sıcakken  yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder