Süre: 20 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 300 (porsiyon: 75)
Kap: Tas
Malzemeler
- 1 büyük kereviz
- 1/2 limonun suyu
- 1,5 kase yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 2-3 diş sarmısak
- 1/2 su bardağı ceviz (istenirse)
Tarif
Sarmısağı soy yıka, rendele. Tuzla birlikte, az sulu yoğurda kat, karıştır.Bir tasa su koy, içine limonu sık.Kerevizi patates gibi soy, yıka. Kararmasın diye suya at. (Çabucacık yapabilirsen, limonlu suda bekletmeye gerek yok). Kerevizi tasın içine rendele. Yoğurdu çok çabuk koy, hemen iyice karıştır.(Fazla karıştırırsan sulanabilir)! İstersen iri çekilmiş ceviz koy karıştır.(Ceviz rengini karartır). 1-2 kaşık yağ da konabilir. Fazla bekletmeden yenmeli!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder