Porsiyon: 4
Kalori: 2500 (porsiyon: 625)
Kap: 26 cm tava
Malzemeler
- 3-4 tane orta boy patates ( 1 kg )
- 1,5 su bardağı Sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı yuz
Tarif
Patatesleri soy, yıka, süzgece koy, süzülsün. 7-8 mm kalınlığında, uzun, uzun doğra.Tavayı ocağa koy, kızdır. Yağı koy, iyice kızdır. ( Patatesler tavaya yapışmasın ve çok yağ çekmesin diye ). Asla içine su kaçırma, yoksa yağ sıçrar! Yağ yanmasın diye içine 1 tane patates at.( İçine patatesi koyunca foşurdamalı ). Diğer patatesleri, gevşekce ve tek kat olacak şekilde yay. ( Fazla koyma! ). Bu aşmada, ocağı çok hafif kıs. (yine de yüksek ısıda olmalı). Patatesler hafif kızarınca, delikli kepçe ile, 3-4 kat kağıt havlu serilmiş tabağa al. Diğerlerini de böylece kızart. Yağ azalırsa, tavada malzeme yokken ekle, 5-10 saniye kızmasını bekle.
Patatesten artan artan yağda, köfte, patlıcan, kabak, havuç kızartılabilir. Biber veya domates en son kızartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder