Porsiyon: 3
Kalori: 2100 (porsiyon: 700)
Kap: 26 cm tava ve büyük sahan
Malzemeler
- 3 tane büyük patlıcan
- 8-10 sivribiber
- 3 orta boy domates
- 1,5 su bardağı sızma zeytinyağı
- 3-4 diş sarmısak
- 1,5 kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı tuz
Tarif
Bir leğene su doldur.İçine tuzu at. Patlıcanları alaca soy, üç parçaya ayır, suya at. 20-25 dakika beklesin. ( acı suyu gitsin, daha az yağ çeksin diye ). Biberlerin başını kes. Bütün kalsın istersen, üzerine bıçakla çizik at. (yoksa patlar). Domatesleri soy, minik, minik doğra. Patlıcan parçasının birini avuç içinde hafifce sık, az suyu çıksın. Kağıt havlu ile kurula. Sonra, 0,5 cm kalınlığında yassı, yassı doğra. Diğerlerini de kızardıkça böyle yap.Yağın 2 kaşığını sahana koy, ısıt, domatesleri içine at, iyice yumuşayıp, suyunu çekene kadar kavur. Bu arada yağı tavaya koy, iyice kızdır (içine patlıcanları atınca foşurdamalı, az kızarsa daha çok yağ çeker). İçine patlıcan diz. Arkalı, önlü hafif kahverengi olana kadar, kızart. 2-3 kat kağıt havlu serilmiş tabağa maşa ile al. Patlıcanlar bitene kadar böyle kızart. Patlıcanlar bitince ocağı iyice kıs.20-25 saniye böyle kalsın. ( biberlerden çok yağ sıçramasın diye ). Biberleri içine at, Yağ sıçratması azalınca ateşi yükselt. Hertarafını hafif kahverengi olana kadar kızart, Delikli kepçe ile tabağa al.
Sarmısağı soy, yıka, rendele, yoğurda kat, karıştır. Yerken patlıcanların üstüne domates sosu ve yoğut koy.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder