Süre: 50 dakika
Porsiyon: 5
Kalori: 1525 (porsiyon: 254)
Kap: Düdüklü tencere
Malzemeler
- 1 kg taze barbunya
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tane büyük soğan
- 2 tane büyük domates veya 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 su bardağı su ( salçalı için 1,5 su bardağı su olacak)
Tarif
Barbunyayı ayıkla, yıka, süz.soğanı soy, yıka, minik, minik doğra. Domatesleri soy, küçük, küçük doğra. ( veya robotta çek) . Tencereye yağı koy, kızdır. Soğanı içine at, rengi dönene kadar, 2-3 dakika kavur. Barbunyaları kat, parlaklaşana kadar, 2-3 dakika kavur. Domatesleri kat, 2-3 dakika çevir. (veya salçayı kat, 1-2 kez çevir). Tuz, şeker, nane ve suyu kat. Düdüklünün kapağını kapat, yüksek ateşte, düdüğünden ses çıkana kadar, pişir. Düdüğü kapat. Ocağı iyice kıs, 25 dakika pişir. Düdüklüyü suyun altına tut. Basıncı düşene kadar beklet. Düdüğü aç, sonra kapağı aç.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder