Ispanak kavurma

Süre: 30 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 550 (porsiyon: 183)
Kap: 20 cm çapında tencere

Malzemeler

  • 500 gr ıspanak
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 tane orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2,5 litre su

Tarif

Ispanakları teker, teker yıka. Bir kaç su da, evyede su içinde yıka. İri, iri doğra. Soğanı soy, yıka ,minik, minik doğra.
Tencereye suyu koy. Fokur, fokur kaynayınca ıspanakları içine at. Rengi dönene  kadar, yaklaşık 5 dakika haşla. Süzgeçten süz. Soğuk sudan geçir. İki avuç arasında, iyice suyunu sık.
Tencereye yağı koy, kızdır. Soğanları içine at, rengi dönene kadar, 4-5 dakika kavur. Ispanakları ekle, tuz ve karabiberi ekle, 3-4 dakika daha kavur.
Üzerine sarmısaklı yoğurt konulursa meze olarak yenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder