Porsiyon: 3
Kalori: 550 (porsiyon: 183)
Kap: 20 cm çapında tencere
Malzemeler
- 500 gr ıspanak
- 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 tane orta boy soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 2,5 litre su
Tarif
Ispanakları teker, teker yıka. Bir kaç su da, evyede su içinde yıka. İri, iri doğra. Soğanı soy, yıka ,minik, minik doğra.Tencereye suyu koy. Fokur, fokur kaynayınca ıspanakları içine at. Rengi dönene kadar, yaklaşık 5 dakika haşla. Süzgeçten süz. Soğuk sudan geçir. İki avuç arasında, iyice suyunu sık.
Tencereye yağı koy, kızdır. Soğanları içine at, rengi dönene kadar, 4-5 dakika kavur. Ispanakları ekle, tuz ve karabiberi ekle, 3-4 dakika daha kavur.
Üzerine sarmısaklı yoğurt konulursa meze olarak yenebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder