Zeytinyağlı taze fasülye

Süre: 90 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 1000 (porsiyon: 333)
Kap: 20 cm çapında tencere

Malzemeler

  • 500 gr taze fasülye
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 orta boy soğan
  • 3 orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Tarif

Fasulyeleri yıka, ayıkla. Soğanı soy, yıka, minik, minik doğra. Domatesleri soy, minik, minik doğra. Soğan ve domatesleri bir tasa koy. İçine yağ, tuz ve şekeri ekle. Hepsini elle mıncıkla.
Fasülyeleri tencereye koy, düzelt. Mıncıklanan içi üzerine yay. Ocağa koy. 1-2 dakika yüksek sonra orta ateşte, fasülyeler yumuşayana kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder