Zeytinyağlı yer elması

Süre: 35 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 1500 (porsiyon: 250)
Kap: 20 cm tencere

Malzemeler

  • 1 kg yerelması
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 tane orta boy soğan
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1/2 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 dal dereotu
  • 1/2 su bardağı su
  •  Bekletmek için 2 littre su, 1/2 limon suyu

Tarif

Yerelmasını, patates gibi soy, kuşbaşı doğra. Kararmasın diye limonlu suya at, beklesin.
Soğanları soy, yıka minik, minik doğra. Havucu kazı, küçük, küçük doğra. Tencereye yağı koy, kızdır. Soğanları içine at. Rengi dönene kadar, 2-3 dakika kavur. Havucu kat, 2 dakika kadar çevir. Yerelmalarını kat, 3-4 kez çevir. 1/2 su bardağı suyu ekle. Limon suyunu ve tuzu koy, karıştır. Kaynayınca ocağı iyice kıs. Yerelmaları hafif yumuşayana kadar, yaklaşık, 15 dakika kadar pişir. Yıkanmış pirinci kat, 5 dakika daha pişsin. Ocağı kapat. Ilıyınca, üzerine yıkanmış dereotunu doğra.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder