Zeytinyağlı pırasa

Süre: 45 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 1100 (porsiyon: 183)
Kap: 20 cm çapında tencere

Malzemeler

  • 1 kg pırasa
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2,5 yemek kaşığı pirinç
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 tane büyük havuç
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı şeker
  • 2/3 su bardağı su

Tarif

Pırasayı ayıkla, yıka. Yeşil yapraklarını en üstten kes. Teker teker yıka. Çünkü aralarıda çamur oluyor. 1,5-2 cm kalınlığında doğra. Pirinci yıka, içinde az su kalsın, beklesin. Havucu kazı, 1 cm2 lik küp şeklinde doğra.
Tencereye yağı koy, kızdır. İçine pırasaları at, 2-3 dakika rengi dönene kadar çevir. Salçayı ekle, iyice karıştır. Havucu, tuzu, şekeri koy. Suyumu yanından ekle. Orta ateşte 5 dakika kadar pişir. Pirinci serp. Ocağı iyice kıs. Pirinçler hafifçe yumuşayaha kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder