Porsiyon: 6
Kalori: 1100 (porsiyon: 183)
Kap: 20 cm çapında tencere
Malzemeler
- 1 kg pırasa
- 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2,5 yemek kaşığı pirinç
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 tane büyük havuç
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı şeker
- 2/3 su bardağı su
Tarif
Pırasayı ayıkla, yıka. Yeşil yapraklarını en üstten kes. Teker teker yıka. Çünkü aralarıda çamur oluyor. 1,5-2 cm kalınlığında doğra. Pirinci yıka, içinde az su kalsın, beklesin. Havucu kazı, 1 cm2 lik küp şeklinde doğra.Tencereye yağı koy, kızdır. İçine pırasaları at, 2-3 dakika rengi dönene kadar çevir. Salçayı ekle, iyice karıştır. Havucu, tuzu, şekeri koy. Suyumu yanından ekle. Orta ateşte 5 dakika kadar pişir. Pirinci serp. Ocağı iyice kıs. Pirinçler hafifçe yumuşayaha kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder