Porsiyon: 8
Kalori: 1500(porsiyon: 187)
Kap: 20 cm çapında tencere
Malzemeler
- 4 orta boy patlıcan
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2/3 su bardağı pirinç
- 2 Orta boy soğan
- 1,5 yemek kaşığı dolma fıstığı
- 1,5 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1/2 tatlı kaşığı yenibahar veya tarçın
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Pirinç için 1 su bardağı sıcak su
- Kapak için 1 tane domates
- Pişmesi için 2/3 su bardağı su
Tarif
Patlıcanları ortadan ikiye böl. Kabak oyacağı ile içlerini çıkar. Bir leğene su koy, içine 1 tatlı kaşığı tuz koy. Patlıcanları içine at, beklesin.Soğanları soy minik, minik doğra. Pirinci yıka, süz. Tencereye yağı koy kızdır. Dolma fıstıklarını koy, rengi hafif kahverengi olana kadar kavur Soğanları kat, orta ateşte, rengi dönene kadar, 3-4 dakika kavur. Pirinci ekle 3-4 dakika kavur. 1 su bardağı sıcak suyu koy, tuz, şeker, yenibahar, karabiber, naneyi koy, karıştır. Kaynayana kadar yüksek, daha sonra çok kısık ateşte, pirinçler yumuşayana kadar, yaklaşık 15 dakika pişir. Ocağı kapat. Tencerenin kapağını arala 10-15 dakika soğusun.
Patlıcanları sudan çıkar, kabuklarını bir kaç yerden soy. İçlerine pilav doldur. Ağızlarını domatesle kapat. 1/2 su bardağı suyu kenarından koy. Patlıcanlar yumuşayana kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder